Photo and logo
 

Donera

Du kan stödja MDA genom att donera valfritt belopp.
Du kan göra en insättning på bg 820-2178 eller via Swish: 123 551 7172.

 
 

Du kan även starta en insamling för ett specifikt ändamål, antingen utrustning eller fordon. Kontakta vårt kansli så hjälper vi dig!

Vad kostar den utrustning som räddar liv?

Magen David Adom är alltid i behov av ambulanssjukvårdsutrustning (EMS-equipment). Några exempel är engångshandskar, syrgasmasker, syrgasventiler, förlossnings kits, mm. Skänk gärna ett frivilligt belopp med ambulanssjukvårdsutrustning som ändamål.

Livräddningsutrustning: EKG-apparat 16 500 kr, hjärtdefibrillator 16 500 kr, community defibrillator 50 000 kr.

Fordon: Medi-cykel (Medi-cycle emergency scooter) 273 500 kr, ambulans 645 000 - 815 000 kr.

Är du intresserad av att skänka livräddande utrustning till MDA? Kontakta oss på kansli@smda.se

Aktuella insamlingar

Rosh Hashana 5782

Den 6–8 september firar vi Rosh Hashana – det judiska nyåret. Antal behövande äldre och barnfamiljer i Israel har ökat kraftigt under coronakrisen och de upprepade nedstängningarna i Israel, fram till februari i år. Med era generösa gåvor kan vi stödja Magen David Adom med leveransen av livsmedelspaket till behövande äldre och barnfamiljer i Israel, inför det judiska nyåret. Livsmedelspaketen levereras av MDA:s engagerade och trogna volontärer. Stöd MDA:s insatser inför Rosh Hashana genom att skänka en frivillig gåva till SMDA – Svenska vänföreningen till Magen David Adom. Alla bidrag är välkomna! Det går bra att bidra till insamlingen redan under sommaren. Vänligen ange ref. ”Rosh Hashana”. Donera via Swish: 123 551 7172 eller Bankgiro: 820–2178. Tack för ert stöd!

Akutinsamlingen fortsätter

MDA-ambulanser har skadats av massiva stenkastningar under oroligheterna i maj. Förstörelsen av ambulanserna innebär höga kostnader för MDA. MDA-ambulanser finns på plats i hela Israel för att skydda människor och rädda liv. Även MDA:s akutsjukvårdspersonal har skadats av våldet och stenkastningen. MDA är för närvarande under svåra förhållanden, både ekonomiskt och arbetsmässigt. Stöd SMDA:s akutinsamling! Swish: 1235 517 172, Bankgiro: 820–2178. Ange ”Akutinsamling” och ert namn som referens. Tack för ert viktiga stöd!

 

Månadsgivare genom autogiro

Du kan bestämma att en förutbestämd summa dras från ditt konto varje år, månad eller så ofta du vill.
Bli månadsgivare

Testamentera till SMDA

Du kan testamentera specifika summor, eller saker som SMDA kan omvandla i pengar för vidarebefordran till MDA i Israel.
Om att testamentera

Aktieutdelning

Du kan överlåta din aktieutdelning på privata aktier eller utdelning från fåmansbolag på SMDA så dras ingen skatt på utdelningen.
Så fungerar det

Fler sätt att hjälpa

På gång

SMDA arrangerar föredrag, temakvällar och kurser året runt. Några exempel på aktiviteter är första hjälpen-kurser med fokus på barn respektive vuxna. Här hittar du allt som är på gång!

Internationella hjälpinsatser

MDA är medlem i Internationella Röda korset (IRK). Genom samarbetet med IRK och Röda Halvmånen får MDA även en fredsbefrämjande funktion i närområdet. MDA arbetar enligt Genève-konventionen, d.v.s. hjälp ska ges åt alla oavsett etnicitet, religion, nationalitet eller hudfärg. Mer om våra internationella hjälpinsatser

Om SMDA och MDA

I Israel ansvarar MDA för alla första hjälpen-insatser utanför sjukhusen inklusive ambulansverksamheten, till skillnad från i Sverige där ju landstingen är de som ansvarar för sjukvård och ambulansverksamhet. MDA ansvarar dessutom för all blodverksamhet och deltar i hjälpinsatser vid internationella katastrofer. Svenska vänföreningen till Magen David Adom (SMDA) finns till för att bidra till att rädda liv, genom att samla in medel och skicka till MDA i Israel samt sprida information om MDA i Sverige. Läs mer ...

Till startsidan

Svenska vänföreningen till Magen David Adom
Box 5053
102 42 Stockholm

Bankgiro: 820-2178
Org.nr: 813600-2634
Swish: 1235517172