Photo and logo
 

På gång

SMDA arrangerar föredrag, temakvällar och kurser året runt. Här hittar du allt som är på gång!

 
 

Öppet som vanligt i sommar

Vi har öppet som vanligt under sommaren. Du kan nå kansliet mån-fre, kl. 09:30-13:00 även under sommarveckorna! För att beställa våra diplom, maila kansli@smda.se eller ring 08-661 31 05 och informera om vem som diplomet ska skickas till, samt önskad text. Du kan därefter göra en insättning på bankgiro 820-2178 eller via Swish: 123 551 7172.

Vi önskar er alla en fortsatt frisk och trevlig sommar! Håll avstånd, tvätta händerna och håll ut. Oavsett var i världen vi befinner oss måste vi skydda våra äldre och andra riskgrupper. Vi kan alla ta eget ansvar för att minska smittspridningen.

90 år i livräddande tjänst

Magen David Adom (MDA) startade 1930 och finns fortfarande alltid där de behövs, både i det vardagliga livet och under krig och terrordåd.

MDA:s verksamhet vilar på ca 2 000 anställda och ca 26 000 frivilliga. Som medlem i Internationella Röda Korset (IRK) deltar MDA även i olika humanitära hjälpinsatser inom Israel och i utlandet.

I 90 år har Magen David Adom i Israel bistått och räddat liv vid akut sjukdom, olycksfall, terrordåd, krig, naturkatastrofer och smittspridning, dygnet runt, året runt.

Stöd Magen David Adoms livräddande arbete i samband med 90-årsdagen, genom att skänka en gåva till SMDA – Svenska vänföreningen till Magen David Adom. Swish: 1235 517 172. Bankgiro: 820- 2178. Vänligen ange “MDA 90” som ref.

Diplom skickas via e-post. Tillsammans fortsätter vi att stödja MDA!

Med anledning av utbrottet av coronaviruset kommer kansliet att anpassa sin verksamhet efter myndigheternas instruktioner och rekommendationer. Vi fortsätter gärna att ta emot diplombeställningar, men i dagens läge kan vi endast skicka diplom via e-post. Våra telefontider är fortfarande mån-fre kl. 09.30-13.00. Du kan även maila oss på kansli@smda.se.

För att beställa våra diplom, maila kansli@smda.se eller ring 08-661 31 05 och informera om vem som diplomet ska skickas till, mottagarens e-postadress, samt önskad text. Du kan därefter göra en insättning på Bg 820-2178 eller via Swish: 123 551 7172. Ett stort tack för ditt stöd!

Man kan stödja Magen David Adom på många olika sätt

En bra start är att följa oss i sociala medier och hjälpa oss sprida information om Magen David Adom i Sverige. Dela gärna våra bilder i sociala medier och hjälp oss att synas och nå ut till fler som kan stödja oss och därmed bidra till att rädda fler liv!
Instagram: smda_se_
Facebook: Svenska vänföreningen till Magen David Adom - SMDA

Lär dig rädda liv. Är din organisation intresserad av vår HLR-utbildning?

Att kunna HLR kan vara skillnaden mellan liv och död. SMDA anordnar första hjälpen-kurser med fokus på barn respektive vuxna. Eller vill du bjuda dina vänner på ett privat arrangemang - en livräddande HLR-utbildning arrangerad av SMDA? Kontakta oss i så fall gärna! kansli@smda.se

Medverka i våra nyhetsbrev!

Hör gärna av dig i fall din organisation skulle vilja medverka i våra nyhetsbrev - vi skulle gärna vilja ha med er annons i SMDA:s nyhetsbrev. Hjälp oss att stödja Israels livräddande organisation! Vi trycker logotyper alt företagets eller sponsorns namn. För mer information, kontakta oss: kansli@smda.se

Du kan alltid lita på SMDA:s ständiga uppdateringar!

Du kan alltid lita på SMDA:s löpande uppdateringar, speciellt när du upplever lokala tidningar och nyhetskanaler som informationsbristande. Dela gärna våra bilder i sociala medier och hjälp oss att synas och nå ut till fler som kan stödja oss och därmed bidra till att rädda fler liv!
Vi finns på Facebook och Instagram.

RimBim

Vi kommer gärna och håller föredrag om MDA. Genom SMDA kan du även boka in en presentation av Magen David Adom kombinerad med musikunderhållning på hebreiska och jiddisch med SMDA:s "RimBim" – Rut Milchner och Bim Möller. För mer information, kontakta kansli@smda.se

Magen David Adom i Israel riktar ett hjärtligt tack till Er, SMDA-medlemmar och vänner!

Genom akutinsamlingen år 2018–2019, flera gratulationsinsamlingar, samt Israels 71-årsdagsinsamling, har vi nu nått beloppet som krävs för att kunna stödja Magen David Adom med en Medi-cykel donerad från Sverige! Med era generösa donationer kan vi nu hjälpa Magen David Adom med det viktiga arbetet att rädda liv! Den välbehövliga Medi-cykeln kommer att stationeras i Södra Israel – ett område som gång på gång utsätts för raketattacker från Gazaremsan. Medi-cyklar behövs för att snabbt och effektivt nå skadade i både avlägsna områden och trafiktäta städer. MDA:s akutsjukvårdare, både personal och volontärer, behöver Medi-cyklarna för att fortsätta jobba intensivt och i högt tempo. Ett stort tack, även från oss, på SMDA!

Akutinsamling

Terrorn fortsätter att plåga Israel. Den senaste tiden har inte varit något undantag. Knivattacker, explosioner, och bilpåkörningar har skett vid sidan av brandterror och raketattacker. Magen David Adom har ställts i högsta beredskap för att kunna hantera situationer med stort antal sårade eller döda. MDA får göra betydligt flera utryckningar i situationer där man själv riskerar sitt liv. Akutsjukvårdarna kämpar dygnet runt och fler resurser behövs för att nå de skadade så fort som möjligt. Vi behöver Ert stöd!

Stöd SMDA:s fortsatta akutinsamling! Swish: 1235 517 172, Bankgiro: 820-2178

Ange "Akutinsamling" och ert namn som referens. Ett stort tack för ert viktiga stöd!

 

Så kan du hjälpa

Visste du att?

I Sverige ansvarar landstingen för all sjukvård, inklusive ambulansverksamheten. I Israel fungerar MDA:s verksamhet enbart genom intäkter, bl a internationellt ekonomiskt stöd från MDA-vänner runt om hela världen, eftersom statens bidrag är mycket begränsat och inte alls täcker behoven.

Internationella hjälpinsatser

MDA är medlem i Internationella Röda korset (IRK). Genom samarbetet med IRK och Röda Halvmånen får MDA även en fredsbefrämjande funktion i närområdet. MDA arbetar enligt Genève-konventionen, d.v.s. hjälp ska ges åt alla oavsett etnicitet, religion, nationalitet eller hudfärg. Mer om våra internationella hjälpinsatser

Om SMDA och MDA

I Israel ansvarar MDA för alla första hjälpen-insatser utanför sjukhusen inklusive ambulansverksamheten, till skillnad från i Sverige där ju landstingen är de som ansvarar för sjukvård och ambulansverksamhet. MDA ansvarar dessutom för all blodverksamhet och deltar i hjälpinsatser vid internationella katastrofer. Svenska vänföreningen till Magen David Adom (SMDA) finns till för att bidra till att rädda liv, genom att samla in medel och skicka till MDA i Israel samt sprida information om MDA i Sverige. Läs mer ...

Till startsidan

Svenska vänföreningen till Magen David Adom
Box 5053
102 42 Stockholm

Bankgiro: 820-2178
Org.nr: 813600-2634
Swish: 1235517172