På gång

AKUTINSAMLING

Mer än 200 raketer sköts från Gazaremsan in över södra Israel i början av augusti.

Magen David Adom har ställts i högsta beredskap för att kunna hantera situationer med stort antal sårade eller döda.

MDA får göra betydligt flera utryckningar i situationer där man själv riskerar av att träffas av raketer. Akutsjukvårdarna kämpar dygnet runt och fler resurser behövs för att nå de skadade så fort som möjligt.

Vi behöver Ert stöd i detta kritiska läge! Stöd SMDAs akutinsamling.

Swish: 1235 517 172
Bankgiro: 820-2178
Ange ”Raketkrisen” och ert namn som referens.

För donationer från utlandet:
Svenska vänföreningen till Magen David Adom
SVENSKA HANDELSBANKEN

SWIFT (BIC): HANDSESS
IBAN: SE32 6000 0000 0006 0233 3202

Tack för Ert stöd!

 

 

 

 

 

 

Önska Shana Tova och rädda liv!

”Aseret Yemei Teshuva”, eller de tio botgöringsdagarna, är en gynnsam tid för extra Tzedaka (givandet till välgörenhet). Tänk gärna på Magen David Adom när du skickar Rosh Hashana gåvor och ger till välgörenhet.
Din hjälp gör skillnad! Bankgiro: 820-2178 Swish: 1235517172

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjälp oss att uppfylla 70 personers önskningar!

I år firar Israel sin 70-årsdag. Magen David Adom är en av Israels viktigaste stöttepelare. MDA är auktoriserad av staten Israel att ansvara för nationens akuta, prehospitala sjukvård, ambulanssjukvård och blodbanker. MDA bistår och räddar liv vid olycksfall och terrordåd, dygnet runt, året runt.

MDA:s önskeambulans, skänkt i sin helhet av SMDA, uppfyller önskningar från obotligt sjuka patienter, ofta i livets slutskede. Tjänsten erbjuds till alla och är helt gratis, oavsett ålder, kön, religion eller nationalitet. Ambulansen är specialutrustad och körs av omtänksamma sjukvårdsvolontärer till de platser som patienten önskar och möjliggör för personer som behöver kontinuerlig sjukvård och ständig omvårdnad, att delta i familjefester, åka till havet eller till en plats som har nostalgisk betydelse – eller varför inte besöka en konsert eller klagomuren? Hjälp oss att samla in medel för att ambulansen ska kunna fortsätta att uppfylla 70 svårt sjuka människors önskningar. Alla bidrag är välkomna! Bankgiro: 820-2178 Swish: 1235517172

 

En ny underjordisk nationell blodcentral av Magen David Adom
Israels nuvarande enda nationella blodcentral är ett öppet mål för nya missiler. Nu har grunden lagts till världens första underjordiska blodbank, säkrad mot missiler och terrorattacker! Tyvärr en nödvändighet i det prekära läge Israel ofta befinner sig i. Innovativa och integrerade teknologiska lösningar har dessutom utvecklats för att förbättra förvaringen och därmed kvaliteten på blodet i den nya blodbanken. Hanteringen och driften är förstås kostsam och alla bidrag betydelsefulla.