På gång


Pesachinsamling
Under de senaste åren har hundratals Magen David Adom-volontärer levererat tusentals livsmedelspaket till behövande hushåll i israel inför Pesach. Magen David Adom når och stödjer familjer som inte har möjlighet att fira en kosher Pesach. Vår förhoppning är att kunna stödja Magen David Adom och de behövande familjerna i Israel med minst ett hundratal livsmedelspaket. Kostnaden per Pesach-livsmedelspaket är 500 kr. Alla bidrag är välkomna.

Chabad Stockholm bjuder SMDA till Friday Night Live den 16 mars 2018
Friday Night Live (FNL) för dig 18-30 år. FNL samlar judiska studenter och ”Young Professionals” i åldrarna 18 till 30, för att njuta av och uppleva shabbatglädjen. SMDA berättar om Magen David Adoms volontärprogram i Israel.
Vill du också tillhöra Israels hjältar? Volontera på Magen David Adom i Israel!
För mer information och anmälan vänligen kontakta Chabad Stockholm
Anmälan kan även ske via hemsidan http://www.chabadstockholm.com

Insamling till minnet av Raziel Shevach
Raziel Shevach, en gift sexbarnsfar, rabbin och MDA-medarbetare, sköts ihjäl i en terroristattack utanför den israeliska bosättningen Havat Gilad på Västbanken. Trots intensiva återupplivningsförsök gick hans liv inte att rädda. Som en ambulanssjukvårdare på MDA hjälpte Raziel alla, oavsett etnicitet, religion, nationalitet eller hudfärg. Han sköts ihjäl medans han bar sin Magen David Adom-arbetsjacka. Ni som vill hedra Raziels minne och hans heroiska livräddningsinsatser kan bidra till Magen David Adom.

En ny underjordisk nationell blodcentral av Magen David Adom
Israels nuvarande enda nationella blodcentral är ett öppet mål för nya missiler. Nu har grunden lagts till världens första underjordiska blodbank, säkrad mot missiler och terrorattacker! Tyvärr en nödvändighet i det prekära läge Israel ofta befinner sig i. Innovativa och integrerade teknologiska lösningar har dessutom utvecklats för att förbättra förvaringen och därmed kvaliteten på blodet i den nya blodbanken. Hanteringen och driften är förstås kostsam och alla bidrag betydelsefulla.

En insamlingskonsert för SMDA
Konsert med Jehi Shalom: Sivan Goldman, israelisk sopran, Jacob Kellermann, en av Sveriges mest aktiva unga gitarrister och Isidoro Abramowicz, argentinsk-israelisk sångare. Isidoro är kantor i Stockholms Stora synagoga. Insamlingskonserten genomförs den 5 juni. Pengarna som samlas in går till Magen David Adom i Israel.