På gång

 

Diplom skickas via e-post. Tillsammans fortsätter vi att stödja MDA!

Med anledning av utbrottet av coronaviruset kommer kansliet att anpassa sin verksamhet efter myndigheternas instruktioner och rekommendationer. Vi fortsätter gärna att ta emot diplombeställningar, men i dagens läge kan vi endast skicka diplom via e-post. Våra telefontider är fortfarande mån-fre kl. 09.30-13.00. Du kan även maila oss på kansli@smda.se   För att beställa våra diplom, maila kansli@smda.se eller ring 08-661 31 05 och informera om vem som diplomet ska skickas till, mottagarens e-postadress, samt önskad text. Du kan därefter göra en insättning på Bg 820-2178 eller via Swish: 123 551 7172.  Ett stort tack för ditt stöd!

 

 

 

Magen David Adom når och stödjer de familjer som inte har möjlighet till att fira en kosher Pesach

Förra veckan informerade de israeliska myndigheterna om ytterligare en rad nödvändiga åtgärder som gäller de kommande veckorna. En stark rekommendation i år är att fira Pesach hemma med endast kärnfamiljen. Det är starkt rekommenderat att inte bjuda hem gäster, t o m familj och vänner. I år kommer äldre och andra i riskgrupper även i Israel att fira Pesach i ensamhet. Detta görs för att skydda dem från smittspridning. Det är därför extra viktigt att hjälpa behövande äldre och barnfamiljer i Israel till en värdig Pesach.

Under de senaste åren har hundratals Magen David Adom- volontärer levererat tusentals livsmedelspaket inför Pesach till behövande hushåll i Israel. Magen David Adom når och stödjer de familjer som inte har möjlighet till att fira en kosher Pesach. Verksamheten har genomförts sedan 2003 och är bland de största och mest utbredda av alla specialprojekt som organisationen genomför årligen. Vår förhoppning är att kunna stödja Magen David Adom och de behövande familjerna i Israel med minst ett hundratal livsmedelspaket.

Kostnaden per Pesach-livsmedelspaket är 500 kr, men alla bidrag är välkomna!

SMDAs Pesach-insamling fortsätter tills den 16 april 2020. Bankgiro 820-2178, Swish 1235517172 Ange: Pesach-insamling. Våra varmaste tack till er som stödjer oss!

 

 

 

 

 

Man kan stödja Magen David Adom på många olika sätt

En bra start är att följa oss i sociala medier och hjälpa oss sprida information om Magen David Adom i Sverige.

Dela gärna våra bilder i sociala medier och hjälp oss att synas och nå ut till fler som kan stödja oss och därmed bidra till att rädda fler liv!  www.instagram.com/smda_se_/
www.facebook.com/svenskamagendavidadomforisrael/